Het nieuwe rijden; duurzaam rijden

Eerlijke producten die met respect voor mensen gemaakt worden, dierenwelzijn en aandacht voor het milieu zijn aspecten die men steeds belangrijker vindt. En daar hoort ook het nieuwe, duurzaam rijden bij. Deze rijstijl leidt tot zuinig benzinegebruik en tot minder milieuvervuiling.

Oplettendheid en zuinig rijden

De nieuwe stijl van rijden zet automobilisten aan tot oplettendheid bij de aankoop van de auto en het efficiënter omgaan met energie tijdens het rijden. Dit heeft een positief effect op de CO2-uitstoot maar onder andere ook op de verkeersveiligheid en de onderhoud van het voertuig.

Door jezelf het nieuwe rijden aan te leren, ben je niet alleen plezieriger maar ook veiliger en zuiniger onderweg. Je kunt dit doen door:
* Je rijstijl aan te passen aan de moderne motortechniek
* De bandenspanning in de gaten te houden
* Een auto kopen met een A of B energielabel

Tips om zuiniger en duurzamer te rijden

1. Rij zoveel mogelijk met gelijkmatige snelheid
2. Schakel zo vroeg mogelijk naar de volgende versnelling
3. Anticipeer op het verkeer en kijk zo ver mogelijk vooruit
4. Als je moet remmen, laat dan op tijd het gas los en laat de auto in de versnelling uitrollen
5. Zet de motor af bij korte stops (bijvoorbeeld als je moet wachten bij het spoor)
6. Maak gebruik van cruise control en de toerenteller

Met deze tips voor het nieuwe rijden kun je het brandstofverbruik zonder al te veel moeite verlagen met zo’n 10%. Daarnaast is het aan te raden om je auto niet stationair warm te laten lopen op koude dagen. Dit is namelijk slecht voor het milieu en voor brandstofverbruik maar ook voor de motor. De olie wordt op deze manier niet snel genoeg opgewarmd en hierdoor slijt de motor. Je kunt in dit geval beter langzaam wegrijden. Wil je nog meer besparen? Kies dan voor een goedkope autoverzekering van UnitedConsumers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *