Bespaar geld met een nieuwe cv-ketel

Als particulier bent u voortdurend op zoek naar mogelijkheden om te besparen. Zo draagt u enerzijds bij aan een beter milieu en houdt u daarbij geld over om bijvoorbeeld een keer extra op vakantie te kunnen gaan of een nieuwe televisie te kopen. Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op de energiekosten van uw woning. Zorg bijvoorbeeld voor een beterde isolatie met nieuwe ramen, een extra laag isolatiemateriaal, enzovoorts. Ook kunt u overstappen op een nieuwe cv-ketel! In veel oudere woningen wordt momenteel nog gebruik gemaakt van de combinatie tussen een losse cv-ketel en een losse boiler. Hierbij zorgt de boiler voor de warmwatervoorziening in huis en zorgt de cv-ketel voor de verwarming. Met een combiketel combineert u beide apparaten tot één apparaat, waarmee u veel geld kunt besparen.

Besparen op onderhoudskosten van de cv-ketel

Een van de voordelen van een combiketel zijn de lagere onderhoudskosten van dit apparaat. In tegenstelling tot de eerder beschreven combinatie van twee apparaten hoeft u met een combiketel nog maar een apparaat te laten onderhouden door een installateur of loodgieter. Dit scheelt u tijd en dus geld! Daarbij hoeft een nieuwe cv-ketel maar eens in de twee, drie jaar te worden onderhouden, terwijl een oud model veel vaker onderhoud nodig zal hebben. Versleten onderdelen moeten vervangen worden, de stofhopen in de ketel zullen verwijderd moeten worden, enzovoorts. Hoeveel betaalt u momenteel aan onderhoudskosten voor het laten onderhouden van uw cv-ketel en boiler in huis? Zonder onderhoud kan de cv-ketel het tijdens de koude herfst- en winterdagen begeven, waardoor u zonder verwarming komt te zitten.

Advies over combiketels

Veel loodgieters hebben een ruime ervaring in het plaatsen van een nieuwe combiketel in uw woning. Zo bent u ervan verzekerd dat de combiketel op de juiste wijze voor u geïnstalleerd wordt! Naast de mogelijkheid om de combiketel voor u te installeren in huis, kan een loodgieter u van een passend advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft. Welke combiketel is in uw situatie het meest voordelig? Welke combiketel levert het hoogste rendement op door de jaren heen? Hoeveel jaar zal het kosten om de combiketel terug te verdienen? Enzovoorts.

Ook op internet vindt u veel informatie over de werking, kosten en besparingen van een combiketel. Door dergelijke informatie vooraf goed door te nemen, bent u verzekerd van een juiste keuze als u een loodgieter inschakelt voor het laten plaatsen van uw nieuwe cv-ketel in huis! Aan welk model combiketel geeft u de voorkeur?