De isolerende werking van dubbele plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een populaire vorm van raamdecoratie. Ze zorgen voor voldoende privacy, u kunt het licht ermee reguleren en het ziet er daarnaast erg mooi uit. U heeft een ruime keuze aan kleuren en stoffen en daarmee past een plisségordijn bij ieder interieur. Ook kunt u kiezen voor een enkele plissé of een plisségordijn met een dubbele stof, het voordeel van een dubbele plissé is met name de isolerende werking.

Isolerende werking

Een plisségordijn met een dubbele stof ziet er van de zijkant uit als een honigraad, er zit dus ruimte tussen de stoffen. Die ruimte wordt een kamer genoemd en deze kamer is gevuld stilstaande lucht. Stilstaande lucht geleidt geen lucht en daardoor hebben dubbelplissés een isolerende werking.

Stilstaande lucht geleidt ook geen geluid en daarom werken plisségordijnen met een dubbele stof ook nog eens geluiddempend.

Dubbele honingraad plissé

Doordat dubbele plissés een honigraat hebben, zijn de koorden niet zichtbaar en komt er geen extra licht doorheen. Normaal gesproken zitten er bij enkele plisségordijnen gaatjes in de stof waar de koorden doorheen lopen en door deze gaatjes komt wat licht door.

Verduisterende plissé extra isolerend

U heeft bij dubbele plisségordijnen verder de keuze tussen een lichtdoorlatende of een verduisterende stof. Is het van belang dat het plisségordijn zoveel mogelijk isoleert dan kunt u beter kiezen voor een verduisterende stof, omdat er een extra aluminium laag in de plissé zit die zorgt voor een betere isolering.

Energiebesparende tips

Met isoleren kunt u energie besparen en dat is niet alleen lekker voor uw portemonnee, het is ook nog eens een groen initiatief. Andere tips om energie te besparen is om raamdecoratie niet voor de verwarming te hangen, er gaat dan veel warmte verloren. Ook kunt u beter geen bankstellen of kasten voor de verwarming zetten : houd de verwarming vrij.

groeneinitiatieven