De zonnige toekomst van de zonne-energie

Energie wordt tegenwoordig uit veel verschillende bronnen gehaald. Zonne-energie is een van de manieren die aan populariteit wint. Steeds meer huizen en bedrijven kiezen voor zonnepanelen om op een zo groen mogelijke manier zelf hun energie op te wekken. Elke dag zijn mensen bezig om betere technieken te ontwikkelen. Hieronder noemen we er een paar.

Na regen komt zonne-energie
Het ligt voor de hand dat er voor zonne-energie zon nodig is. Daar gaat verandering in komen. Chinese wetenschappers hebben een idee waardoor er zelfs met regen nog zonne-energie kan worden opgewekt. Ideaal voor een land waar het veel regent, zoals Nederland! Nu heeft de regen niet alleen een schoonmaak-functie voor de panelen, maar kan het ook gebruikt worden als extra energieopwekker.

The sun is the limit
Experts verwachten dat over iets meer dan 30 jaar zonne-energie niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Wie landen als Dubai en India in de gaten houdt ziet dat er daar al veel meer mogelijk is met zonne-energie. Daar gebruiken ze zonne-energie voor stroom, warmte en brandstof. Als de prijs van zonne-energie uiteindelijk lager is dan voor gas, is volgens de expert het hek van de dam. Niemand kan in de toekomst kijken, maar het ziet er veelbelovend uit.

Geen gedoe met zonneramen
In Amerika bestaan ze al: de zonneramen. De zonnepaneel zit geïntegreerd in het glas. Deze methode zou zelfs tot 10 keer efficiënter zijn in het opwekken van energie! Deze zonneramen zijn lichter én goedkoper, wat het een goed alternatief maakt voor de zonnepaneel. Een ander groot voordeel hiervan is dat een zonneraam minder opvallend is dan een zonnepanelen voor op het dak.

Wel duurzame energie, geen gedoe
Voor veel mensen is het een hele opgave om de stap te wagen naar de aanschaf van zonnepanelen. Gelukkig kan je heel makkelijk energie vergelijken op overstappen.nl. Ook met zonnepanelen kan je hier terecht voor het goedkoopste energiecontract en het beste advies.

Een groene energieleverancier
Wie zonnepanelen heeft krijgt te maken met zowel de stroom van de zonnepanelen als de stroom die geleverd wordt door de energieleverancier. Helaas kunnen zonnepanelen vaak niet het hele huis voorzien van stroom, dus is er tóch een energieleverancier nodig. Om te zorgen dat je daar niet te veel voor betaalt kan je energiecontracten vergelijken op Energie-Vergelijken.com. Om toch een zo duurzaam mogelijke leverancier te kiezen, kan je filteren op groene energie. Zo houd je het huis helemaal milieubewust!

Wist je dat…

…zonnepanelen zelfs stroom opwekken als het bewolkt is? En straks zelfs als het regent!

… een zonnepaneel 14 tot 18 procent van zonne-energie omzet in bruikbare stroom?

… je BTW terug kunt vragen op zonnepanelen? Zo bespaar je wel 21 procent op de aanschafprijs!