Het kopen van een taxus

De taxus is een coniferensoort, met een roodachtige schors en scherpe, donkergroene naalden. Het zijn traag groeiende bomen, – een taxus van 2 meter heeft jaren moeten groeien – die zeer lang mee kunnen gaan. Een volwassen taxus kan daarnaast een hoogte van 40 meter bereiken. De exemplaren die worden gebruikt voor het aanleggen van een mooie haag liggen echter meestal rond de 100/200 centimeter.

Voordelen

De voordelen van de taxus vindt men in de prachtige, donkergroene kleur van de boom, perfect voor de aanleg van een sfeervolle haag. De langzame groei zorgt er bovendien voor dat u weinig tijd kwijt zult zijn aan onderhoud en in tegenstelling tot andere bomen groeit de taxus ook prima in de schaduw, een vaak onderschat detail. Verder kan de taxus in vrijwel iedere fatsoenlijk tuincentrum worden aangeschaft, samen met aanvullende, tips, mestsoorten en aantrekkelijke alternatieven. Met de taxus kan je een ideale haag maken.

Nadelen

Een duidelijk nadeel van de taxus is de prijs. Wanneer u een taxus kopen wilt, kunt u zeker de portemonnee trekken. Zeker wat betreft grotere exemplaren kan de taxus aan de dure kant zijn. Voor een taxus van 180 – 200 centimeter betaalt u bijvoorbeeld bijna 60 euro. Ook heeft de taxus een soms wat venijnige kwaliteit: hij is giftig. Vooral paarden, vee en huisdieren moeten bij een taxus vandaan worden gehouden.